MAGİC LASH® EĞİTİMLERİNE KATILIN AVANTAJLI FİYATLARDAN YARARLANIN
İSTANBUL İÇİ AYNI GÜN TESLİMAT SEÇENEĞİ
IŞIK HIZINDA TÜM TÜRKİYEYE KARGO
ŞEHRİNİZDE BAYİMİZ OLUN
MAGİC LASH® EĞİTİMLERİNE KATILIN AVANTAJLI FİYATLARDAN YARARLANIN
İSTANBUL İÇİ AYNI GÜN TESLİMAT SEÇENEĞİ
İpek Kirpik Ne Kadar Süre Kalır

İpek Kirpik Ne Kadar Süre Kalır

İpek Kirpik, son yıllarda popüler hale gelen bir güzellik trendi haline geldi. İpek kirpik, doğal kirpiklere uygulanan özel hazırlanmış kirpikler kullanılarak yapılır ve doğal kirpikler daha uzun, daha yoğun ve daha kıvrık görünmesini sağlar. Ancak, ipek kirpiklerin ne kadar süre kalacağı birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bu yazı, ipek kirpiklerin ne kadar süre kalabileceği hakkında ayrıntılı bilgi anlatımıdır.

İpek Kirpik, polyester hammaddelerinden yapılır. Sentetik olmasına rağmen, doğal kirpiklere oldukça benzeyen bir görünüme sahiptir. İpek Kirpik, doğal kirpiklere uygulanan özel bir kirpik kullanılarak yapılır ve kirpiklerin daha uzun, daha kalın ve daha kıvrık görünmesini sağlar.

İpek Kirpik Ne Kadar Süre Kalır?

İpek Kirpik, doğru bir şekilde yapıldığında yaklaşık 4 ila 6 hafta kalıcıdır. Ancak, İpek Kirpiklerin kalıcılık süresi birkaç faktöre bağlıdır. 

  1. Doğru Uygulama: İpek Kirpik doğru bir şekilde yapıştırılması, ne kadar süre kalacaklarına büyük ölçüde etki eder. Eğer kirpikler doğru bir şekilde yapıştırılmazsa, ipek kirpikler daha kısa sürede düşebilir. Uzman hatası; Bu kirpiklerin dökülmesine neden olan en önemli kriterlerden biridir. Eğer kirpikleriniz 3 haftadan az sürede neredeyse hepsi dökülüyorsa o zaman uzmanınızı değiştirmenizi tavsiye ederiz. 
  2. Kirpik Bakımı: İpek Kirpik süresi, Kirpiklerin nasıl bakıldığına da bağlıdır. Kirpiklere dokunmaktan, ovalamaktan veya hızlı bir şekilde ovuşturmaktan kaçınarak Kirpiklerin daha uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz.
  3. Kirpik Büyüme Döngüsü: İpek Kirpiklerin süresi, doğal kirpiklerin büyümesine de bağlıdır. Doğal kirpikler, belirli bir süre içinde düşer ve yenileri yerine gelir. Takılan kirpiklerin dökülmesi de bu süreye tabidirler. Eğer doğal kirpikler daha hızlı dökülüyorsa, ipek kirpikler de daha hızlı düşebilir.
  4. Yaşam Tarzı: Yaşam tarzınız, ipek kirpiklerin dökülmesine neden olabilir. Günlük, denizde yüzmenin veya sauna, hammam kullanımının  kirpiklerin düşmesine neden olabileceği biliniyor.
  5. Doğru bir şekilde İpek Kirpik yapıldıktan sonra gözleriniz tahriş olmaması gerekmektedir. Eğer gözler tahriş olmuşsa bu uzman hatasından kaynaklanan bir durum olabilir. Tahriş olan göz sıklıkla gözyaşlarına neden olabilir, hemen işlem sonunda gözleriniz sulanırsa bu da yapılan kirpiklerin kalıcılığını etkileyebilmektedir.
  6. İpek Kirpik işleminde kullanılan yapıştırıcının saf içeriğe sahip olması ve son kullanma tarihi geçmemiş olması gerekmektedir. Tüm İpek Kirpik yapıştırıcılar açıldıktan sonra 1-1,5 ay içerisinde kullanılması gerekmektedir. İpek Kirpik Yapıştırıcıların üretimden sonra raf ömrü ise 6-8 aydır. Magic Lash ta hep en taze ve güvenilir ipek kirpik yapıştırıcılarını bulabilirsiniz
  7. İpek Kirpiklerin günlük olarak bakım yapılması: akşam cilt bakımı yaptığınızda mutlaka ipek kirpiklerinizin de bakımı yapılmalıdır. Gözlerinizi nazik hareketlerle yıkamaktan korkmayın. 99% Makyaj temizleme köpüklerinin içerisinde yağ bileşenleri vardır ve bu temizleyicilerle temizlendiğinde kirpikler hızlı döküle bilmektedir, çoğu kişi bunu bilmediği için hızlı dökülen kirpiklerin suçlusu uzman veya yapıştırıcıdan olarak görülmektedir. Bunun için İnLei italyan markasının yağ bileşeni içermeyen makyaj temizleme köpüklerini kullanmanızı tavsiye ediyoruz. İnLei temizleme köpükleri kirpiklerin daha sağlam durmasını ve derinlemesine cildin makyajdan arınmasını sağlar. 
  8. Günlük bakım yapılmayan temizlenmeyen kirpikler daha hızlı döküldüğü kanıtlanmıştır. Cildimiz her zaman protein yağları üretir bu proteinler kirpikleri ve cildi dış etkenlerden korumak amacıyla üretilir. Ancak çoğu kişi kirpiklerine su değirmekten korkar çünkü kirpiklerinin hızlı düşeceğini düşünmektedirler. Günlük bakım yapılmamış gözlerde protein yağlar ve günün tozu gün geçtikçe artar ve kirpikler de hızlı dökülmeler yaşanabilir. Ayrıca gözlerin günlük olarak temizlenmemesi bazı göz hastalıklarına da yol açar. 
  9. Kirpiklerin büyüme döngüsünü daha önce bahsetmiştik, bu nedenle her 3 haftadan uzamış kirpikleri çıkarılarak ve dökülmüş kirpiklerin yerine yeni kirpikleri takarak bakım yapılır. Bakım zamanı her 21 günden fazla olmamalıdır. Ayrıca 3 bakımdan sonra tüm kirpikleri çıkarılarak yeniden işlem yapılması tavsiye edilir.
  10. Eğer bir uzman olarak yaptığın kirpiklerin hızlı döküldüğünü düşünüyorsanız o zaman Magic Lash Akademiden eğitim almanızı öneririz.